Med pc-er, kanoner og tavler på plass, skulle en skole være klar til å møte den nye digitale skolehverdagen. Eller? Når lærerne ikke tar teknologien i bruk, skyldes det mer enn motvilje mot nye artefakter. Hvordan kan skoleledere best forberede den pedagogiske bruken av ikt i alle fag?
Hei Vigdis, og gratulerer med egen blogg. Kommer til å følge deg med stor spenning :-)
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlettflott at du prøver noe nytt, virkelig en studerende student du:)
SvarSlettEn liten kommentar fra meg, ikke veldig gjennomtenkt:
En skoleleder må kurse sine lærere om han vil at de skal ta i bruk ikt som et hjelpemidde. Elevene er vant t å bruke ikt og vil ha stor nytte av å bruke dette som metode... I tillegg må bruk og opplæring innenfor ikt inn i skolens årsplaner, slik at lærerne har en oversikt og rettesnor over hva elevene skal lære.
Til slutt en kommentar på at sunn skepsis t alt nytt i skolen er sunt, særlig når det viser seg at mye kommer kastende på oss altfor fort og er lite utredet på forhånd... Men ikt kommer man ikke utenom;)
Hei - spennende med blogg. Jeg tror ikke dette med bruk av IKT er et spørsmål om utstyr; det er mer et spørsmål om innstilling. Lærer som vil - og som tør - er utgangspunktet. Når det finnes, vil behovet for nødvendig utstyr komme. Det finnes f.eks. massevis av god, gratis programvare som hjelpemiddel i undervisningen i ulike fag. Dette er ofte utmerket til bruk i tilpasset opplæring for enkeltelever. Det er nok med en "gammel og treg, stasjonær PC" for å nyttiggjøre seg dette....
SvarSlettNoe "motvilje" er sikkert godt begrunnet. Men noen ganger lurer jeg på hvorfor Ludvik-faktoren ("det er fali, det) er så høy noen steder. Det er i alle fall et lederansvar å gå til felts mot den.
SvarSlettLedelsen må også gi tid til å jobbe sammen om dette på skolen. Og kanskje være forberedt på at innføring av noe som omfatter det som skjer i klasserommet i så stor grad som IKt,vil koste både i tid og "tårer", men tror som kjekk-Atle at da er det viktig å se på kulturen, er det lov å "grine", ja faktisk nødvendig for å komme videre i prosesser? Dette må vel være en
SvarSlettledelseoppgave?
sorry, en liten skrivefeil, prøver å se på oljeutvinning på tv og skrive samtidig, Kjell-Atle!
SvarSlettTror det er viktig for leder å bevege seg innenfor "flyt-sonen"- at lærerne opplever at en tar dette steg for steg,at det er relevant for arbeidet mot elevene og at en ser nytten av å strekke seg.
SvarSlettFlotte innlegg så langt, sånn sett utenfra for en ikke-pedagog. Drister meg allikevel til å stille spørsmål om ikke skolen burde gå foran i forhold til teknologi? Barn og unge vokser i dag opp i en verden av teknologi hvor egen pc nærmest er et "must". Tenker at både for elever og lærere så ville/burde det være motiverende å ta i bruk IKT. Ikke mange arbeidsplasser som ikke er "dønn" avhengig av teknologiske hjelpemidler i dag. Etter mitt syn burde ikke skolen henge etter. Har heldigvis en forestilling om at lærere som gruppe ikke er mer "Ludvik" enn andre grupper, det handler vel mer om hvordan det tilrettelegges for internopplæring og tilgang på utstyr kanskje? En liten "brannfakkel"?
SvarSlettHei Vigdis. Da vi fikk vite at du hadde blogg, måtte vi bare teste den ut! Dette er foresten Emilie, Synne Cecilie og Thea Gurine. Du må gjerne sjekke ut bloggene våre, og legge igjen en kommentar:
SvarSlettwww.emilieoshaug.blogg.no
www.synnececilie.blogg.no
www.theagurine.blogg.no
PS: Go, blogg.no! :)
Kjempeflott blogg Vigdis! Jeg tror det er viktig å ha utstyret på plass, vite hva en skal bruke det til. Infrastruktur må være på plass først. Deretter må en sette av ressurser, tid til å heve kompetansen på lærerflokken. Etter det har jeg veldig stor tro på erfaringsdeling. Rektoren din er jo flink til å lage planer for implementering, så en plan for når en tar stegene er vel lurt å ha først.
SvarSlettGleder meg til å følge bloggen din videre Vigdis!